page-header

3 fouten die artiesten maken bij het kiezen van een audio engineer

1) Je vriend laten mixen

Dit is één van de grootste en meest gemaakte fouten die opkomende artiesten maken. Tenzij je vriend een ervaren audio engineer is, is de kans groot dat hij de kwaliteit van je tracks zal verlagen. Natuurlijk begrijpen we dat een track gratis laten mixen aantrekkelijk klinkt, maar stel jezelf eens de vraag wat je ambitie voor een leuke muziekcarrière waard is.

Vooral opkomende jonge artiesten durven zich al eens te wagen aan een risicovolle vriendendienst om wat te besparen op de mixing en/of mastering. Of ze ook het gewenst resultaat behalen, is maar de vraag.

Een spijtige zaak als je weet dat er al goede, ervaren audio egineers je track mixen voor €50. Bij SoundPlug zitten we zelfs onder die prijs. 😉

 

2) Zelf je tracks mixen en masteren

We gaan er geen doekjes om winden: het mixen en masteren van je eigen liedjes zal je rampzalige resultaten opleveren. Mixing en mastering is een kunst! Iedereen kan een verfborstel vastnemen en iets schilderen, maar dat betekent niet dat het eindresultaat ook meteen een Da Vinci zal zijn.

Begrijp ons niet verkeerd. We hebben enorm respect voor artiesten die zelf proberen om hun liedjes te mixen. We zijn er alleen niet van overtuigd dat dit ook de beste keuze is voor kwaliteit. Door het zelf te proberen beseffen veel artiesten dat het niet gemakkelijk is en laten ze hun project toch mixen door een ervaren professional.

Een goede audio-ingenieur zal uw liedjes niet alleen mixen, maar ook waardevolle, constructieve feedback geven!

 

3) Alles veel te snel willen

Het gebeurt wel eens dat artiesten meteen een volledig project, ep, album, .. willen laten mixen/masteren zonder de kwaliteit ervan te testen. Een betere aanpak, volgens ons, is om eerst 2 of 3 liedjes te laten mixen voor je meteen een volledig project laat mixen. Op die manier kom je te weten hoe de engineer werkt en hoe kwalitatief het project zal klinken. Ten slotte is en blijft muziek een kunst!

Bij SoundPlug hanteren we een zeer persoonlijke aanpak. Naast mixen en masteren proberen we de artiest zoveel mogelijk te helpen door ‘tips and tricks’ mee te geven.

Je track laten mixen en masteren = €49,99 (combideal op SoundPlug.be). De feedback die je tijdens dat proces van ervaren audio-egineeers ontvangt = priceless!

Ouvrir le chat
1
Team SOUNDPLUG
Salut, comment pouvons-nous vous aider?